Blog 18. Make-over kinder slaapkamer in tiener slaapkamer

IMG_6370
Hoe ik een kinderslaapkamer een metamorfose heb gegeven en heb omgeturnd in een tienerkamer!

Kleine jongetjes worden groter en groter…. Nog even en ik ben de kleinste thuis….🙃

De slaapkamer van 3,5×3,5 meter voldeed niet meer aan de wensen van onze jongste zoons, inmiddels alweer 10 (groep 8) en 12 jaar (1e klas). Deze kamer waren ze nu echt wel ontgroeid.

WERK AAN DE WINKEL

Eerst maar eens een plan bedenken.
Omdat de slaapkamer een schuine wand heeft, past er geen stapelbed in.
Dus bedacht ik de huidige opstelling. Op deze manier benut je de ruimte mijn inziens het best en kon er een bureautje aangebouwd worden.

BEDDEN

Van steigerhout dus 2 bedden gemaakt en zo tegen elkaar aangezet zodat het eigenlijk één grote bank lijkt. Een plek om te slapen, opbergruimte en een plek waar ze lekker met vrienden kunnen chillen. 

Onder de bedden heb ik een klep gemaakt, zodat we daar opbergruimte hebben, zo ook achter het bed.
Onder het ene bed liggen nu 2 extra matrassen voor logees, onder het andere bed opbergzakken met kleding en achter het bed staan bakken met speelgoed. Op deze manier hebben ze overal opbergruimte, maar zie je het niet.

Dit heb ik ongeveer 2 jaar geleden gerealiseerd. De rest van de kamer bleef toen gelijk.
Nu onze zoon Silvan dit jaar naar het voortgezet ging vond ik dat de jongens ook qua kleuren iets nieuws verdienden en meer een tienerproof slaapkamer zouden krijgen.

Kleuradvies

KLEUREN

Dus begin dit jaar al met kleuren in de weer, staaltjes verzamelen, ideeën van o.a. Pinterest verzamelen. De keuze viel op de kleur groen. Met grote zwartwit dierenposters wilde ik de sfeer er in brengen.
Dus groen, zwart en hout werd het uitgangspunt.
Na veel mooie kleuren groen in overweging te hebben genomen, is het de kleur  Zeewier van Histor geworden. De zwarte krijtverf op de rabatdelen is de kleur Goth van Mansion Maison.

Driekwart jaar later had ik dan eindelijk de verfkwast in de hand.

In die tussentijd heb ik niet stil gezeten hoor! In die periode ben ik alvast begonnen met het verzamelen van mooie interieuritems en -accessoires en beddengoed, zodat ik niet alles in één keer hoefde aan te schaffen. Het ladekastje naast het bureau was een marktplaats vondst en had ik van het zomer al helemaal gerestyled in de stijl van hoe de kamer zou worden.

A11A6844-F31D-48F0-A138-50090BA2C8EE

MIJN BUDGETTIP

Als je niet veel te besteden hebt en je toch graag een kamer een make-over wilt geven? Verzamel je spullen dan over een langere periode. Kijk in de reclamefolders voor acties op verf, behang, raambekleding, lampen, woonaccessoires etc. Hierop kun je enorm veel geld besparen. En hier geldt ook, niet alles hoeft in één keer. De acties komen vanzelf nog wel een keertje langs. Je moet wel een beetje een lange adem hebben, maar op deze manier verspreid je dus je uitgaven en pak je leuke kortingen mee. 

Wat ik allemaal verzameld heb met korting?

*De muurverf bijvoorbeeld heeft bij mij een klein half jaar ongeopend in huis gestaan, maar wel met 40% korting gekocht!

*De witte dekbedovertrekken van Kwantum waren de eerste items die ik kocht, ook met flinke korting! Zo heb ik in de loop der tijd leuke (actie) spullen verzameld!

*Ook heb ik het groene dekbed zelf vermaakt. Waarom? Bij de BigBazaar verkochten zit dit mooie groene dekbedovertrek, alleen hadden ze geen eenpersoons set meer. Ook omliggende vestigingen hadden ‘m niet meer. Dus kocht ik een tweepersoons overtrek en hier dus een eenpersoons van gemaakt, want ik kon voor dit bedrag geen andere vinden en zeker niet één in deze mooie groene kleur!
Zo zit aan elk item bijna wel een verhaal!

UITVOERING

Wat gek is het toch altijd dat een klus bijna altijd tegenvalt! Zo ook deze keer. Omdat ik om de grote elementen in de kamer heen moest werken, moest er veel afgeplakt worden en kranten neer gelegd worden tegen het druppen en moest me soms in rare bochten wringen om er bij te kunnen. Klussen is toch makkelijker in een lege ruimte, maar ja het was gewoon even niet anders! Wat enorm tegenviel is dat de muurverf niet in één keer dekte en dus nog een keer moest. Echt zó balen was dat.

Thea Elzinga

RABATDELEN


Op de schuine wand wilde ik iets anders doen dan behangen of verven. Na lang nadenken is dit het dus geworden. Rabatdelen geverfd met matte zwarte krijtverf. Met die lange houten latten heeft m’n man wel even geholpen. Ons eerste projectje samen na jaren! Gelukkig met een pneumatische tacker was het zo gepiept! Alleen het plafond loopt wat af en er zit een lichtschakelaar met trektouw, dus hier moest ik de laatste lat flink wat bijzagen. Dat was uiteindelijk nog het meeste werk.

STYLING


Nieuwe hanglamp van karwei opgehangen.
Van 2 aparte kledingkasten heb ik één gemaakt voor meer rust en een betere doorgang tussen kast en bed naar de deur. Nieuw likje verf en nieuw deurbeslag en het ziet er uit als nieuw!

Twee losse kasten
Twee losse kasten
Losse kasten zijn nu één geworden
Nu één geworden

Voor de dierenposters een houtenframe gemaakt en de posters met een niettacker erop gespannen.

8EE92468-702E-4DAE-819D-CB94E27EF03B

Qua compositie moesten de kids ze omhoog houden bij de muur om te kijken wat het mooist stond.
Was het dus toch nog een familieprojectje geworden!

824F36AC-62B0-4D15-97F6-C93265F2FCC3

Het leuke zwarte bloklampje, in de stijl van het deurbeslag, opgehangen en verder nog wat plantjes en dergelijke neergezet. Nieuwe spiegel boven de wastafel, een Ikea stoel die we een paar jaar geleden als eettafel stoel gebruikten, dient nu als bureaustoel met een lekker vachtje erop en zo werd het een echt stoere tiener slaapkamer en slapen de boys heerlijk in hun ‘nieuwe’ kamer.

Nu maar hopen dat het ook zo netjes blijft!🤣

Zou het heel leuk vinden als je hieronder een reactie geeft hieronder wat j van vindt!

Op naar het volgende project!

Liefs Thea

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *