Blog 19. Slaapkamer metamorfose voor een 70+er low-budget

slaapkamer interieurstyling.
Een mooie slaapkamer make-over voor mijn moeder. Met een budget van € 1.000,- kon ik aan de slag! Alles is aangepakt, behalve het plafond en de raamkozijnen. Deze zaten nog goed in de verf.
slaapkamer
slaapkamer

Waarom ik dit voor haar heb gedaan?

Nadat m’n vader ziek werd en een paar jaar later overleed, nu ruim 3 jaar geleden, is in huis alles een beetje stil blijven staan. Mijn vader deed namelijk altijd alles zelf. Dus toen hij wegviel, gebeurde er in huis, qua klussen dus ook vrij weinig.

Het huis waar ze nu alweer 50 jaar woont (eerste bewoners) heeft echt een update nodig. Er zijn dus veel kamers die schreeuwen om aandacht, maar je moet ergens beginnen.

Dus toen de vitrages van de slaapkamer na het wassen kapot waren gegaan, was dat een mooie aanleiding om de boel om te gooien.
Ze heeft meer dan een jaar zonder vitrage gezeten! Toen hebben we haar (lichtelijk) onder druk gezet dat die overgordijnen ook echt niet meer konden en de vloerbedekking…tja geen idee hoe oud, maar echt super lelijk! Zeg nou zelf, was wel echt nodig toch?

Haar dus een praktische en functionele, maar natuurlijk ook een super mooie slaapkamer geven, stond met stip op nummer 1! 
Wat is het dan toch fijn dat ik dit voor haar heb kunnen bewerkstelligen!

De Aanpak

Na een aantal gesprekjes met m’n moeder over de veranderingen die nodig zijn in haar huis, keuken en badkamer, heb ik haar eerst lichtelijk voorbereid, oké eerlijk gezegd met enige lichte druk, over het aanpakken van haar slaapkamer en dat ik dat wel voor m’n rekening wilde nemen. Het was ook echt wel nodig na die al jaren! De foto’s spreken voor zich lijkt mij! Zij vond de slaapkamer aan de ene kant nog wel goed zo, want ja alles werkte nog prima! Behalve de vitrage dan.

Groen Licht

Ik kreeg gelukkig redelijk snel daarna groen licht en begon aan het interieurplan. 

Haar enige wens was dat het bed moest blijven en dat er opbergruimte moest komen voor haar kettingen en oorbellen. En daar heeft ze nogal wat van! 

slaapkamer
Opbegruimte voor sieraden en paperassen
slaapkamer

Het bed en de 3 wandplankjes in de hoek, waren de enige items die mochten blijven! De rest is allemaal vervangen door oude, nieuwe en geupcycelde materialen.

Op Pad

We zijn begonnen bij de gordijnen. Dus wij samen op pad en kwamen bij de Kwantum uit, waar we geslaagd waren voor hele mooi inbetween vitrage en donker grijs gevoerde overgordijnen (actie gratis gemaakt) tot aan de grond.

Dit was wel even een pittig bedragje hoor (bijna de helft van de totale kosten), maar ja, wat wil je met ramen over de hele lengte van de kamer, 4 meter breed! Maar het staat prachtig! En wat een verschil met wat het was! Dat had wel 10 jaar eerder gekund! Gaf ze zelf ook toe hoor!

slaapkamer

De vloer hebben we daarna samen uitgezocht, toen er bij Karwei een aanbieding was op het VTwonen laminaat. Het laminaat met betonlook was ook snel uitgezocht. Ook gelijk een blik muurverf van Flexa gekocht, want die was ook in de aanbieding, Ik had mijn zinnen al gezet op de nieuwe Flexa kleur van 2020, Tranquil Dawn. Gelukkig vond zij die kleur ook prachtig. Dus die was ook binnen! Het laminaat hebben we een aantal weken bij haar thuis in de logeerkamer laten acclimatiseren, voordat ik aan de slag ging.

 
slaapkamer

 DE KLUS

Op dag 1 van de klus heb ik eerst de kast gesloopt en gaatjes gedicht in de muur. De dagen daarna heb ik geschuurd (deur en kastenwand), schoongemaakt, muren gesausd en de inbouwkasten en de deur (aan de binnenkant) 2x geverfd alles met de kleur tranquil Dawn van Flexa om rust en eenheid te creëren.

slaapkamer

Oké, mouwen opstropen en aan de slag!

Het ladenkastgedeelte wilde ik bewaren om er een nieuw los kastje van te maken.
Zie 2 foto’s verder.
Heb er een nieuw blad op gemaakt (andere was beschadigde tijdens het slopen). Geverfd en nieuwe knopjes erop gezet. Best leuk gelukt toch?

slaapkamer
slaapkamer
Het eindresultaat: Kledingrek en geupcycled ladenkastje voor haar sieraden
slaapkamer

Week daarna het behang eraf gehaald met een doek, sopje en een plamuurmes. En wat schetst mijn verbazing, zeg maar gerust grote teleurstelling! Al het behang wat ooit op die muur heeft gezeten, zat er nog op! 50 Jaar oud behang en 3 lagen! Dat was even een dikke tegenvaller! Dik 4 uren bezig geweest om een muur van 3 meter behang vrij te krijgen.

senioren slaapkamer.
Vliesbehang Adilah, Karwei

Week daarna het behang wat ik voor ogen had laten zien, plus een aantal anderen, maar we waren het er allebei over eens dat we beiden dit behang het mooist vonden! Dus 2 rollen gehaald (in de aanbieding) en toen behangen!!
Het behangen heeft me in totaal 3 uren gekost, dus kun je nagaan wat een werk het afhalen van het behang is geweest.
Toen dat allemaal af was, heb ik het laminaat gelegd. En wat een verandering! 

DIY

Thuis heb ik ook nog wat klusjes gedaan om de inrichting low-budget te houden:

*Het ladenkastje, die onderdeel was van de grote kast, geupcycled

*Een bankje gemaakt

*Een krukje/tafeltje naast het bed gemaakt

slaapkamer

*Wat vazen, die ze zelf nog achter in een kastje had staan, geverfd met de verf tranquil dawn en de zwarte en bruine muurverf had ik zelf nog thuis. Op deze manier matchen ze mooi met de rest van het interieur in de slaapkamer.

slaapkamer

*Ronde mdf plaatjes die ik van de jongenskamer nog over had, heb ik zwart geverfd en 1 van behang voorzien. (zie hierboven een paar foto’s terug).

*Het ronde wandrekje had ze al alleen die was wit, die dus zwart gespoten en de plankjes behandelt met dark wax. Met een rood geverfd vaasje, een nep plantje (tja, je met praktisch blijven) en wat lichtjes is ie leuk afgestyled.

slaapkamer
Aangeschaft

Wat ik (met haar goedkeuring) nog qua styling hebben gekocht, is het bijzettafeltje van de Big Bazaar, het dekbedovertrek van de Hema en het kledingrek met opbergdozen van Jysk, zodat ze daar wat kleding kan uithangen die niet gelijk uit gewassen hoeven te worden. Die hingen voorheen aan de strijkplank die altijd in de slaapkamer stond! Dat kon toch echt niet!

Conclusie

Al met al is het een project geweest, waar ik echt van begin tot eind bij betrokken ben geweest en alles zelf heb uitgevoerd. Dat vind ik toch echt het allerleukste om te doen! Van tekentafel tot uitvoering. Van styling tot fotograferen. Voor haar ook wel prettig dat je steeds maar 1 (vertrouwd) gezicht ziet. Ik kon komen en gaan wanneer ik wilde! Dat is het voordeel dat je een sleutel hebt en dat het vertrouwd is!

slaapkamer

Mijn mem is dus super super blij met haar nieuwe slaapkamer! Ben zelf ook erg tevreden hoe het allemaal is uitgepakt.
Tuurlijk kom je van alles tegen als je in een (oud) huis klust, maar heb alles kunnen oplossen, behalve de oude schakelaar, die heeft haar buurman (was vroeger elektriciën) verwisseld, daar zaten namelijk een rode en zwart draad achter het lichtknopje vast, had ik nog nooit gezien! Dus toen ik het kapje eraf probeerde te wrikken, hadden we gelijk kortsluiting!
Tegenwoordig zijn de draden blauw en bruin/zwart, dus dat klusje durfde ik niet aan en liet het graag aan de kenner over!

Ben erg benieuwd wat jij ervan vindt? Zijn we geslaagd met deze make-over? Laat hieronder maar weten wat je ervan vond!

Mocht je het interessant vinden wat deze make-over nu eigenlijk in totaal heeft gekost? Kijk dan hieronder naar het gespecificeerde overzicht.

Bedankt voor het lezen van mijn blog en op naar een volgend make-over avontuur!!

Liefs Thea

ps. De totale kosten van deze slaapkamer make-over komt op € 933,81, waarvan de gordijnen dus bijna de helft bedraagt!

Overzicht van de kosten:

Gordijnen en vitrage €407,-
Vt-wonen laminaat €209,70
Bijbehorende plinten €27,85
2 Rollen behang van karwei €35,90
2,5 Liter Flexa Muurverf Tranquil dawn + verf benodigdheden €52,26
750 ml Lak Flexa Tanquil Dawn €14,00
Deurklink €15,--
Schakelaar €15,25
Dekbedovertrek €22,50 (€5,- korting met hemapunten)
Kledingrek van Jysk €19,50
2 Opbergdozen van Jysk €20,-
Kastknopjes (incl. verzendkosten) €12,10
Bijzettafeltje van de Big Bazaar €15,--
Plafondlamp van Kwantum €35,--
Lichtpunt van Kwantum €14,--
Overige accessoires €18,75

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *