Blog 20. DIY: persoonlijk kussen maken in opdracht

0A0B2E4D-598F-43A7-ACF0-7CCE77FEAEF2
In opdracht een kussen maken voor een tweeling die 15 jaar wordt. Wat een feestje om deze twee kussens te maken, ook al waren er wel wat hobbels op de weg.
Lees: bloed (vinger geprikt) zweet (lukte het weer niet en de boel weer loshalen en weer opnieuw, soms nóg een keer) en nee geen tranen! Wel frustratie! Enfin, super blij met het eindresultaat!
Opdracht

De moeder wilde haar dochters iets persoonlijks en bijzonders geven voor hun 15e verjaardag en vond het een leuk idee om hen een groot kussen voor op hun bed te geven.

Tuurlijk kun je een kussen in de winkel kopen, maar dit is veel persoonlijker en er is er natuurlijk maar 1 van. 
De opdrachtgeefster had mijn post van mijn DIY kussen op Instagram gezien en nam contact met mij op. Super vereerd natuurlijk. We hebben onder het genot van een kopje koffie bij mij thuis gezellig gekletst en de plannen doorgesproken.

We waren het er over eens dat, na het bekijken van de foto’s van hun slaapkamer, de kussens in zwart witte stof uit te voeren. Had nog wat stofjes liggen om te bepalen wat het ongeveer moest worden. Het werd de altijd leuke BB ruit.
Had voorgesteld, om het nog persoonlijker te maken, de eerste letter van hun naam op het kussen te verwerken. Zo hebben we wat ideeën besproken en kon ik aan de slag.

Actie

Ben naar de stoffenwinkel gegaan heb de benodigde stoffen en materialen (vilt voor de letters, ritsen en garen) gekocht. Ik vond nog deze super leuke dierenhuidachtige print en besloot deze ook mee te nemen, omdat de tweeling erg verschillend zijn qua karakter, wilde ik ook 2 verschillende kussens maken. En met dit stofje erbij ging dat zeker lukken. De enige overeenkomst is de letter op het kussen.

Helaas valt het toch altijd weer tegen als je bij de kassa afrekent. Wat is het allemaal toch duur!

Ik heb 2 gewone hoofdkussen (60x70cm) gekocht, om als binnenkussen te gebruiken.
Deze kun je in een iets kleiner formaat kussenhoes plaatsen, zodat je een mooi vol kussen krijgt.

Het Plan

Voordat ik aan de slag ben gegaan, heb ik eerst een paar dagen met ideeën in m’n hoofd rondgelopen tot ik het eindplaatje in m’n hoofd had. Ik wilde ook graag iets proberen wat ik nog niet eerder gedaan had om de kussens wat extra cache te geven.

Het ene kussen wilde ik graag vierkant maken 60x60cm. Ik had het idee om in de hoeken kwastjes te bevestigen en ging op YouTube zoeken hoe ik deze kon maken.
Hieronder de video die ik daarvoor heb gebruikt van Wendy Rademaker.

Voor het andere kussen wilde ik een soort franje maken aan de zijkanten, maar hoe doe ik dat?
Weer op YouTube aan het rondneuzen geweest, maar kon niet echt vinden wat ik wilde en heb dus eigenlijk zelf maar wat gefreubeld. Daar had ik zelf wel een tutorial van kunnen maken!

Uitvoering

Wat ik gedaan heb voor het kussen dat 50x70cm wordt:

Ik heb 2x een lint gehaakt van 52 cm en heb ongeveer (2x) 65 stukjes wol geknipt van ongeveer 10 cm. Deze heb ik om het lint geknoopt, dat was wel even een werkje hoor. Ben er echt wel even mee bezig geweest, maar ja ik had de hoop dat het erg mooi zou staan aan de zijkant van het kussen.
Met deze techniek kun je ook van die leuke veren knopen. YouTube staat vol van dit soort tutorials. Ga ik denk ik ook nog ‘s een keer maken!

Toen ik dit allemaal klaar had, ben ik stof gaan knippen en gaan schuiven met de verschillende stofjes.
De letters heb ik op A4 papier uitgetekend en uitknipt en daarna op het vilt gelegd en dat uitgeknipt. Zo had ik alle stoffen bij elkaar en dan is het een kwestie van op elkaar naaien en de rits onderin naaien en dan de rest in elkaar zetten. 
Ben zelf er blij met het resultaat, ook al ben ik er veel langer mee bezig geweest dan ik van te voren had ingeschat. Dit kwam natuurlijk voornamelijk door de tijd die in het haken en het knopen van het lint ging zitten.

Altijd weer bijzonder dat je na het maken van een paar losse elementen en een idee het eindresultaat in je handen hebt.

De dames hebben het kussen inmiddels gekregen en hebben me laten weten dat ze er erg blij mee zijn! Dat doet mij als maker natuurlijk enorm goed! 

Zou het leuk vinden als je hieronder in een reactie geeft wat je van deze blog en natuurlijk van de kussens vindt.

Wil jij ook zo’n leuk gepersonaliseerd kussen, neem dan contact met mij op!

Liefs Thea

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *