Blog 21. Een rolkussen maken

“Een creatieve geest staat nooit stil,” zeggen ze wel ‘s.
In mijn geval is dat zeker waar! Hoe dat zich bij mij uit, lees je hier verderop in het verhaal.

Ik zag dit soort rolkussens voorbij komen en vond ze gelijk heel mooi, maar toch wel erg prijzig. Dus die heb ik aan me voorbij laten gaan. Maar blijkbaar was er toch ergens in m’n achterhoofd het zaadje geplant.

Toen ik bij de Zeeman kwam om wat rond te sneupen, want ze hebben soms echt toffe woonitems voor weinig! (geen spon hoor;) Had je m’n tasje gemaakt van hun placemats al op Instagram gezien? Klik hier om de foto op Instagram te zien. Voor €3,= en wat sisaltouw draai je dit zo in elkaar. Hoe leuk dan?

In ieder geval, toen ik dus die placemats in m’n mandje had, vond ik ook deze hammamdoeken, gemaakt van 100% katoen.

22E5AB15-9F20-457B-935A-C4C4D8CCBF23

De kleur trok me gelijk aan, omdat ik onze slaapkamer in strand/boho stijl wilde transformeren. Dus kocht ik er eentje. Toen ik naar huis fietste begon ik na te denken wat ik er eigenlijk mee wilde doen. Ja, eerst kopen en dan nadenken wat je ermee moet. Dat gebeurt mij helaas wel vaker. Ik weet het, het is niet de goede volgorde, maar uiteindelijk komt het altijd goed!:)

‘s Nachts bedacht ik me wat ik ermee wilde doen. ‘s Nachts is (helaas) mijn meest productieve moment om mijn DIY’s uit te denken. Tja, ik heb het liever dan ook niet, maar wat doe je eraan! Enfin, ik had dus dit rolkussen in gedachten. Ik hoor je al denken: ze had toch maar één hammamdoek gekocht? Ja klopt. Dus je raadt al waar ik de volgende dag heen fietste. Juist, naar de Zeeman en de tweede hammamdoek was in the pocket. Deze doeken heb ik uitgewassen en vervolgens hebben ze nog weken opgevouwen in de kast gelegen. Tip: stof voor gebruik van een DIY altijd eerst uitwassen! Zo krijg je later de vlekken er met een doekje makkelijker uit: is mijn ervaring en het voorkomt krimpen als het na uitvoering gaat wassen.

Maar gisteren was dus de uitvoering! En wat is ie leuk geworden! Ik heb erg mijn best gedaan om van het hele maak proces (foto’s met tekst) een duidelijk filmpje te maken. Deze heb ik ook op Youtube geplaatst. Het is mijn allereerste filmpje op YouTube! Vind dat wel spannend hoor!
Zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn kanaal om op de hoogte te blijven van meer van dit soort video’s in de toekomst.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je er ook eentje maken? Hartstikke leuk!

Je hoeft natuurlijk niet precies hetzelfde te doen zoals ik het heb gedaan. Je kan natuurlijk ook een oud of nieuw dekbedovertrek gebruiken of stof die je nog hebt liggen.

Zoals ik in het filmpje aangaf heb ik het dekbed dus dubbel gevouwen, omdat ik ‘m anders net wat te dun vond. Dat is natuurlijk het mooie als je het zelf maakt, dan kun je alles naar je eigen hand zetten. Groter, kleiner, smaller of breder, it’s up to you!

En niet denken dat kan ik nooit maken of ik heb geen naaimachine. Tuurlijk kun je dit, die van mij is ook echt niet perfect. Maar ik ben tevreden en daar gaat het uiteindelijk om.
Je kan dit ook zonder naaimachine. Oké eerlijk, je bent dan wel langer bezig, maar het kan wel. Waar een wil is….

Ik hoop dat je deze blog en DIY leuk vond. En vind je het leuk dat ik meer van dit soort blogjes maak? 
Laat me maar in een reactie hieronder weten wat je ervan vond. En vergeet niet je te abonneren op mijn YouTube kanaal Hip en Stoer.

Succes als je zelf aan de slag gaat en als je vragen hebt hoor ik het graag!

Liefs Thea

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *