Blog 24. DIY: Industriële vloerlamp zelf maken van hout

Er zijn van de woonitems die lastig te vinden zijn. Dan ga je vol enthousiasme op zoek naar dat ene mooie item. En gaande weg word je steeds moedelozer, omdat dat waar je naar op zoek bent (bijna) niet te vinden is. En als je dan wat moois vindt, zijn ze vaak (ver) boven je budget.

Wij (of ik eigenlijk ;)) waren op zoek naar een vloerlamp voor achter de bank. Het hoekje daar wilde ik veranderen en had bedacht dat daar een staande lamp kon staan. 

Dus op zoek naar een vloerlamp. Nou dat viel nog niet mee. Zeg maar gerust; viel zwaar tegen.

Er waren natuurlijk wat eisen waar de nieuwe lamp aan moest voldoen. We hebben beperkt ruimte achter de bank, dus vielen er al heel veel lampen af. Te groot, te klein, te breed en ga zo maar door. Hij zat er niet bij!

Waarom dan geen wandlampje, hoor ik je denken? Ik wilde graag een groot object achter de bank, zodat ik niet met een kaal stuk muur zou komen te zitten.

Even een foto van de gehele lamp.

En we hebben op de muur ernaast in de hoek ook wel een wandlampje gehad, maar wilde graag weer ‘s wat anders. Herkenbaar?? Haha, zal vast niet de enige zijn met veranderdrang!

Dus had ik bedacht dat als ik de perfecte lamp niet kan vinden, dan maken we hem maar zelf!

Had in Woonboulevard Wolvega (Trendhopper) zoiets lamp gezien van staal, maar je snapt het waarschijnlijk al, die was helaas boven het budget. In diezelfde winkel vond ik dit hanglampje en bedacht me dat ik de lamp die ik had gezien kon proberen na te maken.

Veel materiaal had ik nog thuis. De houten latten, een gloeilamp en de zwarte verf. Heb alleen een snoer met stekker en schakelaar gekocht en ben daarna aan de slag gegaan. Hieronder het filmpje.

Ben erg blij met het eindresultaat. Hij staat prachtig en past precies. Dat is natuurlijk het voordeel van maatwerk.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze DIY of wil je gewoon een berichtje achterlaten. Dan kan dat onder dit blog! Hoop dat je het een leuke DIY vond.

Liefs Thea

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *