Blog 26. DIY: Handdoek of decoratie ladder maken

Hoe handig is deze multi inzetbare (decoratieve) ladder. Leuk voor binnen èn buiten, zoals bij ons! Past ook in elk interieur, want als je hem zelf maakt kun je hem zo breed en zo hoog maken als je zelf wilt. En ook de kleur bepaal je dan helemaal zelf!

Deze DIY ladder is waarschijnlijk al veel vaker door iemand gemaakt, dus ik heb niks nieuws bedacht,  maar voor mij was het de eerste keer en ik had ‘m op mijn manier nodig.

Voor ons zwembadterras zocht ik nog een manier om de handdoeken, die we nodig hebben als we het zwembad uitkomen, op te hangen. Tja, hoe luxe kun je het hebben.

Verschillende ideeën hebben de revue gepasseerd, maar deze leek me het meest praktisch en qua styling ook nog mooi.

Zo gezegd zo gedaan. Naar de Karwei gegaan om te kijken wat ze voor me hadden que ronde stokken, want dat ie rond moest worden was voor mij gelijk duidelijk. Zo past het mooi bij de daybeds die ik al eerder heb gemaakt.

De grenen stokken zijn 270 cm lang. Dus als ik deze zou halveren, kom je op 135 cm lengte voor de ladder (deze is 35 mm breed). Voor ons een prima lengte. En zo had ik ook aan 1 lat genoeg voor de liggers (20 mm breed). 

Hieronder zie je een kort filmpje hoe ik het heb gemaakt.

Zo op het eerste gezicht lijkt het een simpele diy waar geen schroef aan te pas komt. En op zich was het ook simpel, maar ik zal ik niet zijn als er toch weer iets mis gaat. Waar ik de mist in ging? Zoals je op het filmpje kunt zien heb ik voor de liggers eerst gaten geboord in een stukje hout om te zien of het past. De ene vlinderboor nr. 20 en de andere nr. 22. Ik koos voor de nr. 20 omdat de lat er weliswaar moeilijk in ging, maar met een tikje van de hamer moet het kunnen: dacht ik.

Ik vol enthousiasme de gaten boren, lijm erin en ze erin drukken. Tja, en dat lukte dus niet echt. Wel in m’n proefstukje, maar niet in de echte lat. Echt zo ontzettend balen!! En het was al zo warm buiten. Maar daar bovenop had ik al lijm (zwart) in de geboorde gaten gedaan, dus alles moest er weer uit. Ik zag er uit…! Nagels waren de dag daarna nog zwart!

Enfin, toen toch maar de nr. 22 eroverheen. Ik was eerst bang dat nr. 22 te wijd zou zijn, maar uiteindelijk pakte het toch goed uit. En met de zwarte lijm fix all hoefde ik niet te schroeven. Dat was weer een meevaller. Daarna moest ik wel alle zwartsel, van mijn eigen vingerafdrukken dus, er nog afschuren. Dit ging gelukkig vrij gemakkelijk en kon ik na het schoonmaken de ladder in de whitewash beits zetten.

Dus zo zie je maar weer dat iets wat heel simpel lijkt, in de praktijk toch vaak tegenvalt.
Ja, of ik ben een enorme prutser, dat kan natuurlijk ook!:) Het leven van een DIY-er gaat niet altijd over rozen!

Al met al was het toch leuk om te doen en ben ik er erg blij mee.  Een mooie low-budget DIY (hoefde alleen de latten te kopen, rest had ik nog).

IMG_8828~photo

De ladder staat prachtig op ons zwembadterras en zo hebben we altijd een handdoek bij de hand.

Laat me weten wat je van deze DIY vond en voor vragen weet je me te vinden!

Liefs Thea

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *