Blog 30. Fleur je interieur op met droogbloemen

Droogbloemen

Bloemen in je interieur brengen sfeer in huis. Wie wordt daar nou niet blij van!

Het is natuurlijk ook een feestje om zo’n prachtig en met liefde samengesteld boeket te mogen ontvangen. Tuurlijk, verse bloemen zijn prachtig en geuren heerlijk, maar die blijven (als je het goed doet) maar twee weken mooi. Dat lukt mij overigens meestal nooit!

Vroeger kwam je de droogboeketten vast wel tegen bij je opa en oma thuis. Keurig gestyled op een zwaar kleedje op een tafeltje. Het kreeg daardoor ook wat een suffig imago. Ze zijn destijds ook min of meer uit het interieurbeeld verdwenen. Maar ze zijn nu alweer een tijdje helemaal terug! En hoe! Geheel terecht overigens.
Vooral de pampaspluimen doen het erg goed. Ben ik zelf ook enorm fan van! De interieurstylisten gebruiken de droogbloemen ook steeds vaker in hun ontwerp!
Je komt de droogbloemen dan ook overal tegen. In de interieurbladen en op de Social Media kanalen. 

Droogbloemen
VOORDELEN
Het grote voordeel van droogbloemen is, dat ze geen verzorging nodig hebben en dat ze niet uitvallen. Dus geen stuifmeel of gevallen blaadjes op je oppervlakte en je kan ze overal neerzetten. Win-winsituatie dus!

Een droogboeket echter, laten we niet vergeten dat dit ook ooit verse bloemen waren, kun je zo lang laten staan totdat je toe bent aan iets nieuws/anders. Het leuke is ook dat je met een aantal ‘oude’ droogbloemen samen met een aantal nieuwe droogbloemen weer een geheel nieuw boeket kan maken. Hoe leuk en makkelijk kan het zijn. Ook je portemonnee wordt hier erg blij van!
 
Zo kan je ook elke keer de kleur en samenstelling veranderen in bijvoorbeeld een zomer- of winterboeket.
Droogbloemen
GESCHIKTE VAAS
Een passende vaas is natuurlijk ook heel belangrijk. Bij een verkeerd gekozen vaas komt het boeket niet echt tot zijn recht! Dus bedenk goed van te voren waar je het boeket wilt neerzetten en waar je het boeket in wilt zetten. Wil je bijvoorbeeld een glazen vaas of één van aardewerk. Zelfs de vorm van de vaas is belangrijk. Ja, dat is best veel om over na te denken voordat je überhaupt een boeket hebt uitgezocht.
Vind je dit allemaal lastig en kom je er zelf niet helemaal uit, dan heb je gelukkig kundige mensen die je daarbij kunnen helpen.
PROFESSIONAL
Zo iemand is Maan. Zij runt met passie en hartstocht haar website Flowerfeast.com, die vol staat met de mooiste droogboeketten, vazen,  droogbloemen en andere droogbloemaccessoires. (klik hier)
Droogbloemen
Droogbloemen

Voor mij heeft ze dit prachtige boeket samengesteld.
Ik wilde graag een naturel boeket, omdat mijn interieur op dit moment in die heerlijke beachy/boho stijl is ingericht.

Droogbloemen

Maan heeft deze opdracht perfect uitgevoerd, want het boeket staat prachtig in ons interieur. Het is echt een mooie toevoeging èn eyecatcher in de ruimte geworden!

TIP!

Zet je boeket niet voor het raam in de felle zon, want dan kunnen de droogbloemen hun kleur wat verliezen.
En misschien overbodig om te zeggen, omdat je dit natuurlijk al lang wist ;), maar een vochtige ruimte vinden droogbloemen ook niet zo fijn!

Droogbloemen
KORTING
Krijg jij na het lezen van dit blog en het zien van de foto’s met haar prachtige producten ook zin om iets moois uit te zoeken?
Op Maan haar website ontvang je nu, met de kortingscode HIPENSTOER, 10% korting* op alle producten!
 
Neem snel een kijkje op haar website (klik hier) en bestel ook zo’n prachtig boeket bij Flowerfeast.com die jou en je interieur nog heel lang mag opvrolijken!
 
Liefs Thea
 
*kortingscode is geldig tot 15 april 2021
 
Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Flowerfeast.com
 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *