Blog 31. Tienerslaapkamer: kleine make-over met groots effect

tienerslaapkamer interieurstyling.
Kleine tienermeisjes worden ouder (bijna 16!)
Dan veranderen de behoeftes hoe hun slaapkamer eruit ziet.
Dus…. ER IS WERK AAN DE WINKEL!!

Een aantal jaren geleden heb ik een uitgebreid blog (2 zelfs ;)) geschreven over de make-over van onze dochter haar slaapkamer. Ze zat toen in haar laatste jaar van de basisschool. Tijd voor verandering die helaas veel drastischer was dan ik had voorzien. Lees hier deel I  en deel II wat voor drastische dingen ik moest doen vóórdat ik aan de metamorfose kon beginnen!

Nu zit ze in het eindexamenjaar van het Voortgezet Onderwijs. Waarvan de examens over een maand beginnen. Jeetje wat vliegt de tijd! Slik! Vervolgopleiding is gekozen en inmiddels is ze ook al ingeschreven. 

Het werd dus toch wel weer tijd om de kamer te upgraden naar een meer volwassen niveau. De basis bleef wel hetzelfde. Zwart wit met haar lievelingskleur blauw.

Ik wilde graag een behang in het zwartwit met een geometrische print omdat deze rustig ogen, maar toch een statement zijn in de slaapkamer. Had een aantal geselecteerd en samen met m’n dochter bepaalt welke het uiteindelijk ging worden.

DE VOORBEREIDING
En dan begint de voorbereiding en daarna de werkzaamheden. Valt toch altijd weer tegen als je begint. De muur is niet echt geweldig (oud huis) maar ik wilde niet alle gipsplaten eruit halen. Dus roeien met de riemen die je hebt en hier en daar wat aanpassingen gepleegd. Zo jammer dat je door de Coronamaatregelingen niet ‘spontaan’ naar de bouwmarkt kan om materiaal te halen. Het heeft me toch wel hevig gefrustreerd dat ik 4 uren moest wachten om materiaal, wat ik op dat moment echt nodig had, op te halen. Daarom duurde het hele project ook langer dan ik had voorzien. Maar ja, het resultaat mag er zijn! Ik blij. Dochter blij. Daar doen we het dan ook maar weer voor.

Heb een compilatiefilmpje gemaakt van alles wat ik in het kamertje heb gedaan! Zelfs nog een kleine diy gedaan.
Kijk je mee?

We zijn erg blij met deze kleine make-over met toch wel een groots effect.

We, nou ja ik dan, ga binnenkort de muur bij de deur ook nog aanpakken en waarschijnlijk alle zwarte muren opnieuw sauzen.
Wat er nu op zit is de muurverf mat zwart van VT wonen. Erg mooi zwart, maar elke veeg zie je. Ook als je er met een pluisvrije doek overheen wrijft. Ik ga ik me dus nog even in dit onderwerp verdiepen welke muurverf wel afneembaar is. Wordt vervolgd dus!

Ik hoop dat jullie het een leuk filmpje en blog vonden.
Laat in een reactie hieronder maar even weten wat je ervan vond!

Liefs Thea

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *