Blog 36. Waarom vastgoedstyling; wat is het nut ervan.

vastgoedfotografie.

Het nut van vastgoedstyling is eigenlijk heel simpel gezegd, meer opbrengst uit je woning halen.

DE HUIZENMARKT.

De gekte van de huizenmarkt lijkt over zijn hoogtepunt heen te zijn. Het was mag ik toch wel zeggen, een hysterische huizenmarkt wat verkoopprijzen betreft. Er stond relatief weinig te koop, er is nog steeds een groot tekort aan (nieuwe) woningen en de huizenprijzen zijn daardoor skyhigh. De meeste woningen die te koop komen te staan, worden dan ook binnen afzienbare tijd verkocht.

Daardoor zijn de verkopers en makelaars, uitzonderingen daar gelaten uiteraard, wat achterover gaan zitten met het idee dat de woning geen extra aandacht nodig heeft naast een beetje opruimen, omdat de woning zichzelf wel verkoopt.

Tja, opruimen is natuurlijk een ruim begrip. Een vastgoedstyliste weet wel exact wat er nodig is om de woning opgeruimd te presenteren. Om de woning optimaal te presenteren heb je ook meer nodig dan alleen maar opruimen. Het gaat verder dan dat. Klik hier voor meer informatie over de werkwijze van de vastgoedstyliste.

De kreet die je veel hoort over dat de woning zichzelf wel verkoopt zal uiteraard waar zijn, maar voor welke prijs wordt de woning verkocht en in welk tijdsbestek. Als verkoper wil je je woning toch voor het hoogst haalbare bedrag verkopen? Dit kun je bereiken door een kleine investering in vastgoedstyling of home staging. De vastgoedstylist kan jouw woning op een dusdanige manier presenteren dat je die kleine investering ruimschoots terug verdient als de woning wordt verkocht.

DE INVESTERING.

Natuurlijk begrijp ik dat je naast alle kosten die je al kwijt bent aan de makelaar die je inhuurt, dat je niet nóg meer geld wilt uitgeven aan je huidige woning, omdat je wilt investeren in je nieuwe onderkomen. Heel begrijpelijk dat je er zo over denkt.  

Maar in dit geval is een relatief kleine investering nodig om een hogere verkoopprijs voor jouw woning te krijgen. Gemiste kans als je dit niet doet. De cijfers spreken voor zich. Het gaat al om een waardevermeerding van 10 tot 30% van je woning ná het toepassen van vastgoedstyling! Op een woning van € 300.000,- is dat bij 10% al een winst van € 30.000,-! En wie wil nou niet (makkelijk) wat extra geld verdienen?!

Zelfs in een woning die door ouderen wordt bewoond, waardoor de inrichting vaak gedateerd is, kan de vastgoedstyliste met een low-budget de woning op een zodanige manier stylen en presenteren dat woningzoekers geïnteresseerd raken in de woning. Daarvoor hoeven er (meestal) geen nieuwe spullen worden aangeschaft. 

DE PRESENTATIE.

De oudere generatie leest op Funda eerst de verkooptekst en bekijkt dan de foto’s. De jongere generatie doet het echter anders. Zij bekijken eerst de fotoreportage en lezen dan pas de verkooptekst.
Deze laatste doelgroep besluit dus aan de hand van de foto’s in ongeveer 30 seconden of ze het de moeite waard vinden om meer te lezen over wat jouw woning hen te bieden heeft.

Zo zie je dat beide presentaties, van tekst en foto’s super belangrijk is. Bekijk dan ook goed welk pakket je wilt hebben voor je presentatie op bijvoorbeeld Funda. Je kan de presentatie naast de ‘gewone’ vastgoedfoto’s uitbreiden met 360° foto’s, video en plattegronden. Bedenk dat om een groot aantal kijkers op Funda te krijgen, dat plaatsing met video altijd heel goed werkt. En het algoritme van Funda werkt ook zo dat je bij het complete pakket de meeste kijkers trekt.

DE FOTO'S.

Dat de foto’s voor de Fundapresentatie er goed uit moeten zien is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden en wordt er in de meeste gevallen ook een vastgoedfotograaf ingehuurd voor mooie professionele vastgoedfoto’s. Maar wat dan vaak toch nog vergeten wordt, door verkopers en makelaars, wat zié je op die foto’s. Dan kan de foto er technisch heel goed uitzien, maar wat er op de foto te zien is niet.

Dit zijn twee totaal verschillende dingen! Een vastgoedfotograaf heeft geen tijd om een gehele styling toe te passen op jouw woning. In de meeste gevallen wordt er alleen betaald voor de foto’s. Hier zit een bepaalde tijd aan vast. Die heeft de fotograaf meestal ook echt nodig om de afgesproken aantal foto’s te maken. De fotograaf heeft dus geen tijd om vastgoedstyling toe te passen en maakt dus foto’s van de situatie in de woning van dat moment. 

Het is zo jammer dat je nog te vaak op Funda woningpresentaties voorbij ziet komen waar het plaatje niet klopt. En zoals hierboven al gezegd swipen woningzoekers makkelijker weg. Zo zonde!

Ben je overtuigd geraakt van het nut van vastgoedstyling en ben je geïnteresseerd om hier gebruik van te maken? Klik dan hier voor meer informatie of bel naar 06-81644306. Ik beantwoord graag je vragen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *