Blog 6. Mijn tuinstijl: Ibiza Boho Stijl met veel groen of…

Loungeplek onder de overkapping
In mijn vorige blog heb je kunnen lezen wat mijn stijl in huis is, maar hoe zit dat buiten?
Is dat dezelfde stijl of is het totaal anders.
Hier is maar één antwoord mogelijk. Nou ja één …

Één antwoord is toch wat te kort door de bocht. Het hangt er vanaf welk deel van onze tuin je bekijkt.

De woonstijl waar ik binnenshuis van houd en heb gecreëerd, zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen, heb ik hier en daar doorgevoerd naar buiten!
Dit komt mede, doordat spullen die ik binnen had staan, maar die vervangen zijn door iets anders, vaak bij mij buiten belanden. Herkennen jullie dit? Daar mogen ze dan, al dan niet nog even gepimpt, meestal even met de witkwast erover, blijven staan totdat het kapot is of ik er echt genoeg van heb en weggooi.

Maar is het niet fijn dat je buiten eventueel een hele andere fijne sfeer kan en mag creëren dan binnen en je je toch in beide heel fijn kunt voelen! Want je fijn voelen in je eigen huis én tuin is voor een goede thuisbasis natuurlijk het allerbelangrijkst!

BUITENKAMER

Onze buitenkamer onder de overkapping heeft, vind ik, een beachy Ibiza stijl. Uiteraard door de grote aanwezigheid van het strandbehang kun je er eigenlijk ook niet omheen. Het strandbehang had ik ooit gekocht voor een slaapkamertje, maar niet gebruikt, dus maar naar buiten verplaatst. Valt me mee hoe het zich houdt. Ons eigen ‘paradijsje’, noem ik het altijd. Ja, als je hier geen strandgevoel bij krijgt, weet ik het ook niet meer! Het is hier in ieder geval heerlijk vertoeven!

Ook hier vind je veel DIY-projectjes van mij. De heerlijke buitenkeuken gemaakt van nieuw steigerhout met houtoven (deze is zelf gekocht!😉) en barbecue.  Het fijne van zo’n overkapping is, dat ook als het regent de BBQ gewoon door kan gaan. Ideaal! Hopelijk kunnen we hier deze zomer weer veel gebruik van maken!!
De heerlijke grote hoekbank, stoel en tafel allemaal zelf gemaakt van steigerhout.
De eettafel met bijpassende krukjes was mijn eerste ‘buitenproject’ toen we hier kwamen wonen!

KINDVRIENDELIJKE TUIN

Aangezien onze achtertuin een vrij grote afmeting heeft van 20 meter (lengte) bij 14 meter (breed) kun je je hier aardig uitleven als tuinliefhebber. Voor ieder wat wils!
De kids hebben een mooie grote trampoline die erg in trek is. Een stuk gras met goaltje en Rebounder waar ze lekker kunnen voetballen, badmintonnen en kaatsen.

Het hoge huisje met glijbaan, waar kids toen ze wat jonger waren veel gebruik van hebben gemaakt. Maar vorig jaar hebben we deze verwijderd, omdat ze daar nu echt te oud voor worden! Jongste wordt dit jaar alweer 10 jaar! Waar blijft de tijd! Dus tijd voor een andere bestemming op dit stukje grond.
Het is de bedoeling dat op deze plek een zwembad komt met verhoogd terras! Klinkt dat niet ontzettend fijn! Zal het zelf gaan doen, hopelijk met hulp van wat familieleden. Zal nog wel wat bloed, zweet en tranen gaan kosten ben ik bang, maar zal vast goed komen.
Over dit project zal ik dan ook nog wel een blog schrijven over hoe het allemaal verlopen is. Uiteraard met veel foto’s van de vorderingen en natuurlijk het eindresultaat!

TERRASSEN

En aan zitplaatsen in de tuin ook geen gebrek! Drie terrassen maar liefst voor elk moment van de dag!

Een terras achterin de tuin, voor het kopje koffie in de ochtendzon.
Een groot terras tegen het huis aan met daarop een grote eettafel met genoeg zitplek. Dit is ook ons uitzicht vanuit de woonkeuken.
En dan natuurlijk ons fijne plekje onder de overkapping

KRUIDEN

Achterin de tuin heb ik nog wat plantenbakken met kruiden, aardbeien en wat slasoorten erin staan.
Van de munt, citroen, citroengras en salie, kan ik een heerlijk kopje thee zetten of van de rozemarijn, peterselie, tijm en oregano heerlijke gerechten maken. Heerlijk als je ‘s ochtends even wat verse kruiden kan plukken uit de tuin! Of wat verse geplukte bloemen op tafel kan zetten! Van die kleine geluksmomentjes, ik houd ervan!

Heb jij ook zo’n fijn dag moment in de tuin? Of ook zo’n fijn zitplekje in de tuin? Deel het met ons en laat hieronder een reactie achter.

Laat de zomer maar komen!

Liefs, Thea

MAKE-OVER


In augustus van het jaar 2021 heb ik de binnenkant van de overkapping een make-over gegeven.
Over deze metamorfose heb ik een blog geschreven. Blog 34 Overkapping een nieuwe look geven

Op de foto hiernaast zie je al een preview!

Blog 7. DIY prutser of kenner?

Je hebt wel eens zo’n klusje in huis waarvan je denkt: help, dit is te moeilijk voor mij. Dan twijfel ik of ik er een ‘echte’ expert erbij zal halen of dat ik het toch zelf ga proberen. Zo’n klusje had ik kort geleden.

Blog 7. Verschijnt volgende week vrijdag!

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *