Blog 3. Slaapkamer verbouwing: Hoe een eenvoudige klus groot werd

Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe het begon.Van een relatief klein project, wat muren sauzen en behangen, naar een project dat ruim 2 weken ging duren. Ik zal het je uitleggen……

Twee jaar geleden zou onze dochter Noa in augustus van dat jaar van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan.
Zoals jullie kunnen zien had ze al een prachtige kamer. Toen we hier 10 jaar geleden introkken, had ze nog een eenpersoonsbed. Vijf jaar geleden heb ik dit steigerhouten bed voor haar gemaakt. Ideaal als er vriendinnetjes komen logeren. Wat zeer regelmatig gebeurt in weekenden en vakanties.

Ze had dus al een prachtige kamer, maar niet echt tiener geschikt. Wel hadden we het jaar daarvoor via marktplaats al een mooi bureautje voor haar op de kop getikt. Nou ja, ik vond ‘m leuk en heb ‘m gewoon op haar kamer gezet. 😉 We waren dus al wat bezig met de voorbereiding om haar slaapkamer te upgraden naar brugklasser.

Over het thema van de kamer was ik op zich al snel uit. Zwart wit met een vleugje blauw (haar lievelingskleur). Nu Noa nog overtuigen, want ze heeft wel een eigen willetje. Prima natuurlijk, maar niet altijd!  En meestal is ze het toch niet met me eens… Maar tot mijn verbazing vond ze het gelijk een leuk plan! Was ze met andere dingen ook maar zo flexibel….Tja, (pre)pubers…Herkenbaar?

Maar ik kon in ieder geval verder borduren op de plannen die ik in mijn hoofd al had gemaakt. Was wel blij dat ze gelijk instemde, vind het lastig om te moeten schakelen als ik zelf ergens erg enthousiast over ben. Om dan weer wat anders te moeten bedenken… Zal vast niet de enige zijn die daar last van heeft, toch?

Oké, het werkplan was als volgt:
*Muren sauzen.
*Behangen.
*Oh ja, ik wilde toch maar de muur achter haar bed verlengen, zodat het tweepersoonsbed er precies tussen zou passen. Het bed stak nu enorm uit, omdat de inbouwkast even breed is als een eenpersoonsbed.
Call me weird, maar ik vind het zelf wel smûk als het bed ergens precies tussen past. Bijna als een soort bedstee. Anders krijg je van die ‘rare’ hoekjes en daar houd ik dus niet van!
*Dus als punt 3 moet gebeuren, dan is het gevolg dat ook de witte schrootjes van de inbouwkast verwijderd moeten worden en deze ga ik dan opnieuw bekleden met OSB-platen.

Op zich niet al te ingewikkeld, op het verlengen van de muur na dan! Maar dat zag ik later wel weer. Eerst behang scheuren (leuk werkje hoor, maar niet huis, geen nagels meer over) Maar ja, als je dan begint met behang verwijderen dan kom je soms dingen tegen die je helemaal niet tegen wilt komen! Vochtplekken!! En voordat je het in de gaten hebt, heb je de halve slaapkamer gesloopt! Huh, dat was toch niet echt de bedoeling, wat nu?
Op de dakbeschotplaten (schuin dak) zaten ook vochtplekken, dat was eigenlijk nog het ergste! Moest dat nou vervangen worden??  

Na enige inspectie en overleg met schoonvader wist ik wat me te doen stond. Waarom overleg met schoonvader vraag je je misschien af? Nou heel simpel. Wij hebben dit huis ruim 10 jaar geleden van hun overgenomen. Zelf hebben ze hier 43 jaar gewoond. Dus hij wist van de hoed en de rand. Ik zal hier verder over uitweiden in een andere blog!

Het bleek dat we (mijn vader (leeft helaas niet meer) en ik) met het isoleren van het plafond iets te enthousiast waren geweest. Mijn schoonvader kon me vertellen dat het dak al geïsoleerd was. Wist ik dus niet. Doordat wij het plafond ook nog hadden geïsoleerd, zit een ruimte tussen van ongeveer 50 cm, kon het vocht dus nergens heen. Pff, hoe zoiets zulke gevolgen kan creëren. Weer wat geleerd!

Voordat ik verder ben gegaan met klussen, heb ik eerst de dakbeschotplaten goed laten drogen. Onze dochter moest een paar nachtjes uit logeren bij mijn schoonouders, want zo kon ze er echt niet in. Vond zij niet erg natuurlijk!

Want wat je natuurlijk niet op foto’s kunt zien, is de geur. Er hing een vieze natte hond lucht. Alsof je een oud vochtig muffig huis binnen stapt. Begrijp je wat ik bedoel? Echt niet fris om je kind in te laten slapen. Dus Noa ging vrolijk een paar nachtjes logeren.

Hoe het verder gaat, lees je in Blog 4. klik hier

Je kan me volgen op Instagram @thea_hipenstoer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *