Interieuradvies en uitvoering woning Bolsward

TWEE TIENERSLAAPKAMERS

Kleine kinderen worden groot. Zo ook in dit gezin, waarin broer en zus hun kinderslaapkamer inmiddels waren ontgroeid.  De zoon ging bijna naar het voortgezetonderwijs en de zus zou al snel volgen. Tijd voor verandering dus.

De wensen van beide tieners waren totaal anders. Vader en moeder trokken bij mij aan de bel om te helpen met deze verandering.

Voor de zoon: een stoere kamer met nieuwe meubels. Lievelingskleur: blauw.
Voor de dochter: een roze kamer met behoud van meubels.

Heb voor beide kinderen een aantal behangsoorten uitgezocht en in overleg met hen voor dit behang gekozen. Hij viel gelijk voor dit mooie graffiti behang met een antracietkleurige muur als achtergrond. Zij vond het behang met wereldse architectonische gebouwen, waar veel roze in zit, prachtig. Daarop de kleuren aangepast.

De indeling van de kamer van het meisje blijft hetzelfde omdat dit met deze meubels de beste opstelling is. Heb alleen de witte planken boven het bureau toegevoegd.

Voor de kamer van de jongen heb ik geadviseerd om de kastdeur (die uitkwam waar nu het bureau staat) te verplaatsen naar de voorkant en daar een schuifdeur voor te maken.
Op deze manier houd je zoveel mogelijk ruimte over in de slaapkamer en is er ruimte ontstaan voor een ruimere werkhoek.

De moeder wilde graag samen met mij aan de slag gaan om beide slaapkamers te transformeren. Samen hebben we beide kamers gesausd, behangen en de deuren en kozijnen gelakt.

Thuis heb ik het eenpersoonsbed, het bureau, het kastje en de schuifdeur gemaakt. De inbouwkast onder de trap voorzien van legplanken  en de schuifdeur voor de nieuw gemaakt opening geplaatst. De overige meubels geïnstalleerd en de make-over is compleet!

Het was erg leuk en gezellig om dit project samen met de opdrachtgeefster uit te voeren.


De foto's zijn gemaakt door de klant, nadat de kamers al meerdere weken in gebruik waren genomen door de dik tevreden tieners!
Wil je een reactie geven of heb je vragen over dit project? Klik dan op onderstaande knop!

Wil jij ook graag interieuradvies?