Interieurontwerp familiehuis Heeg

LEEFRUIMTE, WERK-/LOGEERKAMER EN OUDER SLAAPKAMER

De klant verhuist van de provincie Utrecht naar Friesland. Een hele verandering en onderneming voor het echtpaar met 3 jonge kinderen. Ik word ontvangen in hun gekochte vrijstaande woning aan het water in Heeg. Het is een mooie royale L-vormige leefruimte met keuken. Aan de achtertuinkant is een erker met ramenpartij gesitueerd en er zijn in de keuken openslaande deuren. Er komt vloerverwarming met een tegelvloer, wat betekent dat alle radiatoren in de leefruimte zullen worden verwijderd. Dit biedt mogelijkheden!

De vorige eigenaar was een oudere heer die gek was op de Mondriaan stijl, wat ook wel te zien op de before foto’s*. De smaak van de vorige bewoner komt dan ook totaal niet overeen met die van mijn opdrachtgevers. Een andere ruimere keuken staat hoog op het verlanglijstje. Heb een aantal opstellingen gepresenteerd en samen met de klant is er een keuze gemaakt.

De wensen voor de leefruimte waren dat er een praktische en optimale indeling komt voor het gezin met 3 opgroeiende kinderen. Er moeten veel mensen kunnen komen eten. Er moet ruimte komen voor boeken, foto’s, tijdschriften, planten en een platenspeler. Een speelhoek voor de kinderen. Ze houden van koken en hebben veel glaswerk. En er moet een koffiehoekje met espressomachine komen.

Farrow & Ball kleuren zijn favoriet, zie je dus ook terug in de keuken en ze willen een rustige landelijke stijl met vintage invloeden en warme natuurlijke kleuren.

De kleuren (Farrow & Ball) van de keuken hadden ze zelf al uitgezocht. Voor mij een mooi uitgangspunt om verder te borduren op de kleuren in de leefruimte waarvoor ik een ideale indeling heb gemaakt met hun wensen in mijn achterhoofd.

In het ontwerp heb ik in de erker een zitbank bedacht die je kan gebruiken als loungehoek en met een uitschuifbare tafel kan de zitbank gebruikt worden als extra zitplek voor bij de eettafel. Een op maat gemaakt kast die fungeert als roomdivider en waarin de tv komt te hangen.

sfeerimpressie woonkamer.
Sfeerimpressie woonkamer

Ook mocht ik een interieurontwerp maken voor de werk-/logeerkamer met doucheruimte. Drie functies in één kleine ruimte. Dit was een leuke uitdaging! Heb de kamer in drieën opgedeeld, zodat elke functie een eigen gedeelte heeft gekregen. Voor de master bedroom wil de klant van twee kamers één maken, waarvan één kamer dan als kastenkamer zal worden gebruikt.

Al met al een hele leuke opdracht waarin veel creativiteit in is gaan zitten. De opdrachtgevers zijn inmiddels verhuisd en zijn erg blij met hun nieuwe huis en het interieur! Ze zijn nog druk bezig met klussen om de to-do-lijst af te werken. Ik heb de logeerkamer mogen behangen. Het resultaat mag er zijn! Als het huis af is mag ik komen fotograferen!

BEFORE FOTO’S LEEFRUIMTE
HET ADVIES
Sfeerimpressie interieurontwerp.
Moodboard
plattegrond Leefruimte interieurontwerp.
Plattegrond
3D plattegrond Leefruimte interieurontwerp.
3D Plattegrond
interieurontwerp verlichting.
Indelingsplan wand en raam
3D Sfeerimpressie woonkamer.
3D Sfeerimpressie woonkamer
BEFORE FOTO’S WERK-/LOGEERKAMER EN HET ADVIES
Before foto
Before foto
Moodboard werk-/logeerkamer.
Moodboard
2D Sfeerimpressie
Plattegrond
3D Sfeerimpressie
BEFORE FOTO’S OUDER SLAAPKAMER
HET ADVIES
Moodboard
Sfeerimpressie slaapkamer
Materialen indelingsplan
3D Plattegrond slaapkamer met kastenkamer.
3D Plattegrond slaapkamer met kastenkamer
3D Sfeerimpressie slaapkamer
3D Sfeerimpressie kastenkamer
*De before foto’s zijn gemaakt voor Funda en mag ik met toestemming van de verkopende makelaar plaatsen op mijn website.
Wil je een reactie geven of heb je vragen over dit project? Dit kan via de knop hieronder.

Wil jij ook graag interieuradvies?