Interieurontwerp

FAMILIEHUIS KAMPEN

Een groot gezin zet een nieuwe stap in hun leven. Ze gaan verhuizen naar een andere stad dat ook nog eens in een andere provincie ligt.

Ze kopen een prachtig mooi groot huis, zodat er voor iedereen een eigen plek in huis is.

Ze willen graag hulp bij de indeling van de begane grond, want de indeling voldeed niet aan hun wensen. Ze willen heel graag een ruime leefkeuken (geschikt voor minimaal 10 personen), een plek voor de kinderen, een kantoor en een goede indeling van de woonkamer.

In de keuken zit een apart kantoortje. Deze muren gaan eruit en er ontstaat een grote leefkeuken. Nu is een keukenblok ook haalbaar voor meer opbergruimte. Nu het kantoor op die plek komt te vervallen, moet er ergens anders in huis ruimte worden gezocht voor een kantoor.

De garage, die via de woning bereikbaar is, is erg diep. Daar snoepen we van de achterkant een stukje af. Zo ligt het kantoor op het zuiden aan de tuinkant en blijft er genoeg ruimte over in de garage voor al hun spullen. Dit is verder niet op de plattegrond aangegeven.

Een pvc vloer hadden ze al uitgezocht. De klanten houden van zachte pastelachtige en groene kleuren. Hun stijl is een mix van robuust, beetje modern en vintage. De klant houdt niet van teveel tierelantijnen of dingen op de muur. Een lichtplan was ook wenselijk.

 

De woonkamer heb ik ingedeeld met hun eigen meubels met alleen een toevoeging van een industriële sidetable.
De opstelling is met het zicht naar buiten. De tv hangt op de muur tussen de ramen. Op deze manier creëer je goede zichtlijnen en is er een goede flow ontstaan, mede doordat alle zitmeubels op een kleed midden in de ruimte staan.

De kinderen krijgen een eigen speelhoek met een werkplek.
Door de woonkamer en de speelhoek af te scheiden, heb ik een hoge kast laten plaatsen die vanaf 1 meter tot aan de bovenkant bestaat uit open vakken, zodat er voldoende licht de woonkamer instroomt.

Een lange plank wordt als bureau in de speelhoek tegen de muur geplaatst met 2 stoelen voor werkruimte. 

De leefkeuken biedt nu ook genoeg ruimte voor alle gezinsleden en heeft het gewenste eiland gekregen.

Al met al een erg leuke opdracht die enthousiast werd ontvangen.

HET ADVIES

Wil je een reactie geven of heb je vragen over dit project? Klik dan op onderstaande knop!