Interieurontwerp woning Tzum

LEEFRUIMTE

Op weg naar de klant rijd ik zo hun huis voorbij, wat erg knap is want er staan weinig huizen op deze doorgaande weg van het ene naar het andere dorp. Het huisnummer stond echter achter een heg en had ik dus gemist. Vanaf de andere kant kwam ik nu op het huis af en dacht gelijk: wat een fantastisch huis kunnen zie hier van maken. Toen had ik het nog niet eens van binnen gezien. Een heerlijk huis op de ruimte met een grote tuin.

Ik werd door de vrouw des huizes welkom geheten en het was gelijk duidelijk dat hier een enorme verbouwing gaande was. Toen ze vertelde dat ze al 4 jaar bezig waren om van deze 2 woningen één te maken, kon ik alleen maar denken: respect! Maar wat een juweeltje kun je hier van maken. Erg blij dat ik ze met de leefruimte mag komen helpen.

Een mooie nieuwe ruime keuken in een lichte taupe kleur hadden ze al uitgezocht en deze kwam op de plek waar eerst de woonkamer was gesitueerd. Er zouden wat muren worden uitgebroken, deuren worden verplaatst en uiteindelijk hadden ze ook besloten om de bijkeukendeur te verplaatsen naar een andere plek. Zo kregen ze een mooi hoekje waar eerst de keuken stond. Met een paar openslaande deuren naar buiten toe zou dit een heerlijk zitplekje kunnen worden De trap wordt toch ook nog verplaatst. Onder de trap ontstaat dan een mooie ruimte voor de dieren en er komt vloerverwarming. 

Over de kleuren en stijl hadden ze al nagedacht en liet ze me wat foto’s zien. De gehele eethoek en nog wat losse items moesten in het interieurplan opgenomen worden. Voor mij heel handig om vandaaruit verder te borduren op het kleurenpallet, stijl en indeling. Mijn uitdaging is om de leefruimte in balans te brengen, gezellig en functioneel in te richten. Want het stel woont samen met 2 grote honden en 2 katten.

3D impressie woonkamer.
3D Sfeerimpressie

Over de vloer waren we al snel uit. Dit zou een tegel worden in houtstructuur. Met honden en katten in huis ben je toch wel een stuk beperkter met je vloerkeuze en is een vloertegel ideaal. En deze zijn bijna ook niet meer te onderscheiden van echt hout.

Om de indeling tussen eethoek en woonkamer wat af te scheiden, heb ik een losse roomdivider/muurtje bedacht. Hierin worden stopcontacten verwerkt. Aan de ene kant kan hun eetbank komen te staan en aan de ander kant kan de televisie hangen. Om het geheel nog wat spannender te maken heb ik bedacht om er een plantenbak van te maken. Ze werken veel aan de eettafel en dan zijn stopcontacten in de buurt wel zo handig.

Toen de klant de plannen zag, moest de heer des huizes eerst wel even slikken. Met name om het muurtje midden in de ruimte. Zij was gelijk enthousiast. Toen ik vertelde waarom ik hier voor had gekozen, was hij ook om.

Ze zijn nu druk bezig met het realiseren van de plannen. De elektrische draden liggen al op de plek waar de roomdivider komt. Dus die komt er zeker weten! Wordt vervolgd!

BEFORE FOTO’S
Hier komt de keuken
De eethoek schuift iets op
Bij de deuren komt de trap en dit wordt het zitgedeelte
Dit wordt een zithoekje met schuifpui
HET ADVIES
Moodboard kleuren.
Moodboard klant
Moodboard interieurontwerp.
Moodboard advies
Materialen moodboard interieurontwerp.
Materialen moodboard
plattegrond interieurontwerp.
Indelingsplattegrond materialen
3D ARTIST IMPRESSION
WERK IN UITVOERING
Keuken met kookeiland.
Keuken is geplaatst. Wat een plaatje!
Wil je een reactie geven of heb je vragen over dit project? Dit kan via de knop hieronder.

Wil jij ook graag interieuradvies?