Interieurontwerp woning Bolsward

WOONKAMER

Een jaar eerder heb ik voor deze klant de hal onder handen mogen nemen. (klik hier voor de make-over van de hal) Nu was de woonkamer aan de beurt. Omdat de tussendeur wordt vervangen door een deur met glas heb ik de stijl van de hal doorgetrokken naar de woonkamer. Ook al zijn de kleuren en het behang anders dan in de hal is er toch eenheid ontstaan. Door in dezelfde kleurenfamilie te blijven en een behang uit te zoeken in dezelfde sfeer.

In de woonkamer ontbrak de sfeer en balans waardoor deze niet gezellig aanvoelde. Een aantal items moest in het nieuwe ontwerp meegenomen worden. Verder kwam er een lichtplan, nieuwe raambekleding en wat nieuwe meubels.

Ik heb de indeling van de zitruimte omgegooid, zodat er ruimte was voor een ruimere opstelling/bank en zo is de ruimte ook meer in balans. De klant had al een elektrische haard die in een wit houten schoorsteenmantel was verwerkt. Deze past niet in het nieuwe interieur, maar door deze te ontmantelen en een kast om de elektrische haard te laten bouwen door een meubelmaker, heb ik met de extra centimeters van de diepte van de kast, de muur in de eethoek verbreed met 40cm. Op deze manier wordt de eethoek ook wat ruimer en is er ruimte voor een bredere eetbank.

Materialenbord

De gordijnen worden lichter van kleur zodat het allemaal wat minder ‘zwaar’ oogt en op de noordkant voor de openslaande deuren een zonnig gekleurd inbetween gordijn. De houten vloer wordt opnieuw geschuurd en krijgt een light oak look.

De klant is inmiddels al druk bezig met de veranderingen aan te brengen. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat! Ik mag terugkomen om het resultaat te fotograferen. Wordt vervolgd!

BEFORE FOTO’S
HET ADVIES
Moodboard*
Sfeerimpressie
Meubel indelingsplan
Verlichting indelingsplan
* Bronvermelding moodboard: Fieldwork; myindustrialinterior.n; roomed.nl; i.pinimg.com en Bestezeybel.com
Wil je een reactie geven of heb je vragen over dit project? Dit kan via de knop hieronder.

Wil jij ook graag interieuradvies?