Interieurontwerp bestaande woning Heeg

WOONKAMER EN EETHOEK

De analyse

In een doodlopende straat in Heeg staat de 2 onder-een-kap woning van mijn klant, waarin bij binnenkomst gelijk duidelijk is dat hier een groot gezin woont. Het gezin, waarvan er 5 van het mannelijke geslacht zijn, bestaat uit het echtpaar en 5 jong volwassenen. Het is een mooi ruim huis met een aanbouw en een aantal mooi aangepaste items. Zoals een industriële deur tussen de hal en de woonkamer en schuifdeuren tussen de woonkamer en de woonkeuken.

Als hoofdverwarming staat in de woonkamer een ronde houtkachel. Wel zijn er nog radiatoren aanwezig voor bijverwarming. In beide ruimtes zijn behoorlijk wat kasten aanwezig. Daar ga ik zeker verandering en rust in aanbrengen.

Het oude interieur past niet meer bij hun tegenwoordige levenswijze. Één van hun wensen is dat er in de woonkeuken een tv-hoekje wordt gecreëerd. Als echte muziekliefhebbers hebben ze een hele verzameling cd’s en speciale muziek box uitgaven die ergens uitgestald moeten worden. Ook een grote canvas foto van het hele gezin en een litho van U2 moet blijven. De 2 banken mogen blijven, maar ze staan ook open voor verandering.

Voor een aantal praktische zaken moet een oplossing komen. De kleur groen is een verbindende factor van de opdrachtgevers. Hij houdt van donker en zij van licht. Beiden houden wel van de industriële stijl.

Het interieurontwerp

De opdrachtgever wil gebruik maken van het advies pakket Compleet. Dus naast materiaaladvies ook de meubels en een lichtplan en dit alles uitgewerkt in 3D.
In het nieuwe adviesplan neem ik toch 2 nieuwe zitbanken op, een hoekbank was niet gewenst, omdat deze beter passen in het nieuwe interieur. Om de strakke lijnen van de woning en de banken te doorbreken, leg ik 2 ronde vloerkleden in de woonkamer en zet daar 2 organisch gevormde salontafeltjes op en een hocker zodat je lekker languit televisie kan kijken. De stenen muur wordt gestuukt en krijgt dezelfde kleur als de muur ernaast.

Er komt naast de uitstekende muur in de woonkamer een op maat gemaakte kast. De tv komt nu in het midden van de muur zodat er beter zicht op de tv is voor iedereen op de bank. De muren naast deze kast wordt afgewerkt met een lattenwand in een walnoten decor. De deur naar de provisiekast wordt ook met de lattenwand bekleed zodat de deur in de muur wegvalt. Zo oogt het geheel een stuk rustiger.

Moodboard.
MOODBOARD*

Doordat de woonkeuken dankzij de aanbouw vrij groot is, plaats ik tussen het kantoorgedeelte en eventueel voor de toekomst een speelhoekje voor de kleinkinderen een DIY roomdivider. Zo wordt de eethoek wat intiemer en heb je een extra ruimte aan de andere kant die verschillende functies kan krijgen. Deze ruimte krijgt een mooi stoer behangetje van Eijffinger. In eerste instantie had ik hier de tv-hoek bedacht. Na de presentatie van het plan hebben ze overleg gehad met de overige gezinsleden en gaven aan toch liever vanaf de eettafel tv te kunnen kijken. Dus de tv komt vlakbij de eettafel boven het dressoir te hangen, zodat ze als ze aan tafel zitten te eten niks van grote sportwedstrijden hoeven te missen. 

De eethoek krijgt een uitschuifbare eettafel in een zwart marmerlook. Wat weer mooi past bij het aanrechtblad. Rondom de tafel worden 7 stoelen en een fijne zitbank geplaatst, zodat zowel een kleinere of grotere groep comfortabel aan de tafel kan zitten. Boven de tafel komen armaturen die echt een blikvanger gaan worden.

De keuken zou pas later in beeld komen, maar als extraatje heb ik advies gegeven om de kleuren van de keukenkastjes te veranderen. Zo wordt het een mooi samenhangend geheel met de rest van het interieur.

De opdrachtgevers waren erg enthousiast over het gehele interieurontwerp, alleen de tv-hoek is dus veranderd in een werkhoekje. Voor de rest hebben ze alles van het plan overgenomen, wat mij uiteraard weer erg blij maakt!

De before foto’s zijn gemaakt door de opdrachtgever en met hun toestemming hier geplaatst.

BEFORE FOTO’S
wijna
Dit gedeelte wordt kantoorruimte
HET ADVIES
3D plattegrond.
3D plattegrond
materialenbord interieuradvies
Materialen
Materialen indelingsplan
3D sfeerimpressie eethoek
Moodboard.
Moodboard*
Verlichting indelingsplan
3D sfeerimpressie woonkamer
Meubel indelingsplan woonkamer
3D sfeerimpressie.
3D sfeerimpressie keuken
Sfeerimpressie kast op maat
3D sfeerimpressie werkhoekje
3D sfeerimpressie van dezelfde ruimte maar dan ingericht als tv-hoek
*Bron: Katalin Green (Pinterest) Auntie Kello (Pinterest) knitfactory.com Flickr.com Percival E Taylor (Pinterest) Sevencouches (Pinterest)
Wil je een reactie geven of heb je vragen over dit project? Dit kan via de knop hieronder.

Wil jij ook graag interieuradvies?