Interieurontwerp nieuwbouwwoning Dronrijp

LEEFRUIMTE

Ik word ontvangen in een vrijstaande woning die gesitueerd is op een hoek van de straat die inmiddels verkocht is. De stijl die me opvalt in huis is die van stoer/industrieel gemixt met landelijke invloeden. Ook durven ze hier en daar kleur te gebruiken. De bewoners hebben 3 kleine kinderen (7, 5 en 2 jaar oud). Het speelgoed ligt hoofdzakelijk boven en er hoeft niet een grote kinderhoek terug te komen in de nieuwe woning. Ze hebben een mooi groot vrijstaand familiehuis gekocht op een prachtige locatie in Dronrijp met veel tuin er omheen. De woning is op dit moment in aanbouw. De muren en het dak zitten erop en ze zijn op dit moment bezig met de afbouw. De woning wordt in januari 2024 opgeleverd en het gezin is van doel om in maart 2024 te gaan verhuizen.

Ik heb een kijkje mogen nemen in de nieuwe woning en het is een hele fijne woning met heel veel leefruimte. Een aparte woonkeuken afgesloten met schuifdeuren van de ruime woonkamer.
De keuken hebben ze zelf al uitgezocht. Deze bestaat uit een zwarte kastenwand met houtstructuur met planken in het midden en een donker grijsgroen kookeiland voorzien van een midgrijs dun aanrechtblad. 

De woonkamer is L-vormig en heeft naast de schuifdeuren 2 opgebouwde muren tot het plafond waar ik een inbouwkast heb bedacht. Door het formaat van de woonkamer (48m²) was het een leuke puzzel om deze ruimte functioneel en gezellig in te delen.

Ik wilde een warm nest creëren en optimaal gebruik maken van de beide grote ruimtes. Warme kleuren die je omarmen in combinatie met verschillende soorten behang die in het oog springen. Door de vele en grote raampartijen blijft het geheel wel rustig.

MOODBOARD
MOODBOARD*

Maatwerk in de buffetkasten en een cinewall in de woonkamer. Een ruime zithoek creëren die wel in verbinding staat met elkaar. Dus grote meubels om de ruimtes optimaal te vullen, maar ook eenheid te creëren en verbinding te maken met beide ruimtes door o.a. kleurgebruik en verlichting. De woonkamer krijgt naast de zithoek nog een extra functie. Een ronde eettafel om spelletjes te doen, huiswerk te maken, krant lezen etc. 

Een kinderhoekje die, ook als die niet meer door de kinderen wordt gebruikt functioneel is en mooi past in de ruimte om mooie items uit te stallen. Grote planten maken het plaatje compleet!

BEFORE FOTO’S
nieuwbouw Dronrijp
Woonkamer
Woonkamer
In de hoek komt de keuken
Eethoek
nieuwbouw keuken Dronrijp
Uitgezochte keuken in de winkel
Uitzicht vanuit de keuken
dronrijp
Impressie oude woning
dronrijp
De eethoek verhuist mee
HET ADVIES
Plattegrond interieuradvies.
Plattegrond
Materialen
Interieuradvies nieuwbouwwoning.
Materialen indelingsplan
Sfeerimpressie woonkamer
Sfeerimpressie interieuradvies.
Sfeerimpressie leefkeuken
Interieuradvies nieuwbouwwoning.
Verlichting indelingsplan
Interieuradvies nieuwbouwwoning.
Meubel indelingsplan woonkamer
Planten indelingsplan
*Bron moodboard foto's: Sugar and Charm; Yespleaseblog.co; LightInTheBox; Jasmine Powers; Eijffinger Lino; Ronan Bouroullec; Sobusobu.com; Home Decor
Wil je een reactie geven of heb je vragen over dit project? Dit kan via de knop hieronder.

Wil jij ook graag interieuradvies?