Blog 5. Scandinavische woonstijl versus Landelijk Stoer wonen

Ik houd van verschillende interieurstijlen. Dus ook van de Scandinavische stijl en het landelijk stoer wonen. Maar hoe kan het dan toch, dat als ik foto’s op Instagram, Pinterest of in tijdschriften voorbij zie komen, ik altijd enorm enthousiast ben over het wonen in de Scandinavische stijl, maar dan kijk ik thuis om me heen en denk….

Eerst maar eens even de stijlen onder de loep nemen.

Scandinavian Style.

Wat typeert nu de Scandinavische stijl van wonen? Denk dat iedereen die van deze stijl houdt wel weet dat het vooral gaat om de eenvoud, de ‘clean’ look.
Dat rustige palet van veel wit met pasteltinten en eventueel een accentkleur in zwart of grijs. Meestal licht gekleurde moderne meubels. De verschillende texturen. Mooie eenvoudige foto’s gestyled op de muur. Houten vloeren. Ietwat minimalistische inrichting. En hier en daar wat planten.

Landelijk Stoer.

Wat typeert nu het landelijk stoer wonen? Ik denk eigenlijk bijna het tegenovergestelde van het Scandinavische interieur.
Voor mij is landelijk wonen een warm, knus en sfeervol huis, waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke tinten en -materialen. Bij natuurlijk materialen denk ik aan: hout -al dan niet geverfd/bewerkt, staal, beton(look), aardewerken potten, linnen-, wollen- en katoenen stoffen. Vaak stoere robuuste meubels.
En ja de muren, die zijn in ieder geval niet allemaal wit, maar juist warme (donkere) kleuren met een mooie matte finish.

Mijn interieur.

Wat is mijn woonstijl? Om terug te komen op de eerste alinea, hier het antwoord. Als ik thuis om me heen kijk, dan denk ik: ja, dat is wel overduidelijk. Er is maar één antwoord mogelijk: De landelijk stoere stijl is bij mij van toepassing. Dat kun je aan de foto’s wel zien toch?

Houden van verschillende stijlen.

Maar hoe kan het dan toch, dat ik heel blij word van al die prachtige foto’s in tijdschriften en op Instagram en dan met name van de Scandinavische interieurs, maar ook de Ibiza Bohemian stijl vind ik erg mooi en inspirerend.

En hoe zit het dan dat ik de foto’s in de Scandinavische stijl veel vaker like dan foto’s van de landelijk stoere stijl, terwijl ik thuis geen enkele kamer in deze stijl heb!
En ik heb mezelf erop betrapt dat ik veel meer mensen volg op Instagram die deze stijl hebben dan instagrammers met een landelijk stoer interieur.
Ik zal dit eens even onder de loep leggen. Hoe dit nu eigenlijk zit, want een beetje vreemd is het toch wel. Herkennen jullie dit? Zal vast niet de enige zijn, toch?

Conclusie

Oké, heb er eens even goed over nagedacht en kom tot de volgende conclusie:
Ik ben een meisje van kleur! Op foto’s vind ik de ‘clean’ look van het Scandinavische en de Ibiza stijl heel erg mooi. Maar voor mij om daadwerkelijk zo te moeten wonen, wordt ik niet gelukkig. Ik heb kleur om me heen nodig!

Ben al een aantal keren in mijn leven verhuisd. Als ik terugkijk naar hoe ik elk huis heb ingericht, is er in mijn stijl echt wel het een en ander veranderd, maar kleur op de muur loopt als een rode draad door mijn leven. Dus de gekleurde muren zijn altijd gebleven! Het geeft mij dat warme, knusse thuisgevoel dat ik met heel veel wit in huis niet krijg.

Toch vind ik het bij al die binnenkijkers en vrienden en familie die wel gaan voor wit echt wel mooi. Maar voor hun dan, niet voor mij!

We wonen nu ook in een oud huis, anno 1870, waar de landelijke stijl ook veel beter past, maar ook beter bij ons past!

In de jaren dat ik huizen heb gedeeld met mijn man, en nu met de kids natuurlijk, heeft hij mij eigenlijk altijd mijn gang laten gaan. Hij is daar gelukkig vrij makkelijk in en vindt het eigenlijk allemaal wel prima! En het scheelt natuurlijk ook dat ik het werk allemaal zelf doe!

Het komt wel’s voor dat hij ‘s ochtends naar zijn werk gaat, dat die ene groene muur bijvoorbeeld bruin is geworden. Tja en de ene keer is ie wat enthousiaster dan de andere keer! Alleen voor (grote) meubels overleggen we wel altijd. Ik doe dan het voorwerk en laat hem alles zien en samen maken we een beslissing.

Hoe doen jullie dat?

Heb jij ook een partner die het allemaal goed vindt wat je doet of doen jullie het echt samen, ook de uitvoering? Ben namelijk wel benieuwd hoe het bij een ander gaat! Laat je hieronder een berichtje achter hoe jullie dat doen? Leuk!

 

Liefs Thea

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *