Blog 37. Toilet make-over: Van beach look naar Moody green

Na ruim 14 jaar was het tijd om het kleinste kamertje in huis aan te pakken.
Hoewel ik de beachy look nog steeds wel mooi vind, wilde ik toch na al die jaren wat anders.
Dan start het proces hoe en wat! 
En dit is het geworden: De MOODY LOOK!
Totaal wat anders dus!
Toilet Moody Green.
Hoe ik dit heb aangepakt lees je in dit blog!
 

Nog even de situatie zoals het was

 

DE KLEUR VOOR EEN MOODY LOOK 

Dat ik een donkere kleur op de muur wilde hebben om die moody look te krijgen, daar was ik al snel uit. Maar welke kleur ik daarvoor zou gebruiken, wist ik nog niet.

De kwantum bood uitkomst!

Ik was voor een klant op zoek naar gordijnen en ik dwaalde na de gordijnafdeling wat door de winkel en kwam op de behang- en verfafdeling terecht. Daar liep ik tegen de krijtverflijn van Ashford & Sons aan. 

Mijn blik viel gelijk op deze kleur. Een mooie donker grijsgroene kleur. Dit is dé kleur die ik zocht! En ook nog met een leuke korting van 25%! Normaal kost een 1 liter blik €18,- en nu nog maar €13,50! Voor dat geld zeker het proberen waard. Zeker vergeleken met andere (dure) krijtverf merken. Was dus ook heel benieuwd hoe deze verf op de muur zou uitpakken.

Omdat ik een okerkleur als accentkleur wilde heb ik ook nog een proefblikje (100ml) van €3,- in de kleur Dazzling Ochre meegenomen. Had toen nog geen idee wat ik ermee zou gaan doen. 

Krijtverf Kwantum.
Greyish Green van Ashford & Sons (Kwantum)

WERK IN UITVOERING

Eerst de latjes die als lambrisering werd gebruikt verwijderen
Losse delen verwijderen en glad schuren
Plamuren
Gehele rand geplamuurd en dan schuren en schoonmaken
Moody Green.
Muren sauzen
Half ronde grenen latten zagen voor de lambrisering
Donker muren toilet.
De latten aanbrengen met montagelijm en schietpistool
Latjes kitten en gaten dichten
Plank (18x44mm 210 cm) op maat gezaagd (2 st) en op elkaar gelijmd. Daarna op de lambrisering geplaatst. Voor de afwerking een half ronde lat, die ik nog over had, op de voorkant gelijmd
Alles weer opnieuw gesausd
Achter het bordje heb ik een vlak aangebracht met de kleur Dazzling Ocre van Ashford & Sons
Toilet moody green.
Het okerkleurige randje geeft net even iets extra's

EINDRESULTAAT

Al met al ben ik erg tevreden over het eindresultaat. Ben ook erg blij dat ik nu een plek heb om wat accessoires uit te stallen en ruimte heb voor toiletartikelen. Om het plaatje helemaal af te maken heb ik een andere lamp geplaatst. Heb gekozen voor de glazen hanglamp Pane Geel van de Kwantum vanwege zijn vorm en kleur. Deze hangt nu mooi in de hoek boven het fonteintje en geeft een fijne sfeer aan de ruimte. De versiering op het ronde rotan hangbordje (Kwantum) heb ik beschilderd met de Greyish Green krijtverf en Midnight Black (proefpotje) van Ashford & Sons.

Zeegras mand S Kwantum. (Nep)Plant van Groencentrum Witmarsum
Geurstokjes Kwantum.
Geurstokjes Art Wit Kwantum
Vaas Minori en bloempot Ovaro beide van Kwantum. After Glow eau de toilette van Hema
Oker kleurig gastendoekje van Zeeman
Hanglamp Pane Geel Kwantum.
Hanglamp Pane Geel Kwantum

ERVARING KRIJTVERF

Mijn ervaring met het sauzen met de krijtverf van Kwantum is over het algemeen positief. Het verft fijn en de verf heeft een mooie matte uitstraling. Het enige minpunt is dat je niet kan bijstippen. Wat ik daarmee bedoel is, dat als je ergens nog een vlekje of de oude verflaag nog ziet en dit bij wilt stippen/verven je dit blijft zien.
Je houdt wat kleurverschil en het enige wat je daaraan kan doen is die muur in z’n geheel opnieuw sauzen. Dan krijg je een mooi egaal resultaat.

Wat mijn advies dan ook is: Eerst de muur in z’n geheel verven, bijstippen/bijverven waar nodig en dan in z’n geheel nog een keer sauzen voor het mooiste resultaat! Hoe de verf zich op de lange duur houdt en hoe de verf zich staande houdt met vlekken, weet ik op dit moment (nog) niet. 

Uiteindelijk heb ik anderhalve liter van deze Greyisch Green gebruikt. Voor de latten had ik aardig wat krijtverf nodig. Ik had ze geen grondverflaag gegeven, maar een paar keer met de krijtverf gesausd (had toch genoeg ;).
Voor wat ik in totaal aan de muurfverf heb uitgegeven, ben ik uitermate tevreden over de kwaliteit van deze verf. Ze hebben ook nog een mooie terra achtige kleur in het assortiment. Dus wie weet ga ik die ook nog ergens in huis toepassen!

Vond het toilet toch nog wat te saai, dus ben ik op zoek gegaan naar een behang die in de stijl van de ruimte past.
Deze vond ik bij de Karwei. Behang tropic blauw (dessin 118132).
Het behang maakt de ruimte nu echt helemaal af. Wij zijn er in ieder geval erg blij mee! 

Ik hoop dat ik jullie met dit blog heb kunnen inspireren om ook aan de slag te gaan om een ruimte te transformeren in een gezellige moody sfeer! 

Liefs Thea

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *