Werkwijze Interieurstyling

KENNISMAKINGSGESPREK
Ik kom vrijblijvend* bij je langs om de ruimte te bekijken. Om erachter te komen welke kleuren en materialen je mooi vindt neem ik verschillende materialen mee naar de afspraak. Ik zal gerichte vragen stellen over wat je wensen en behoeftes zijn. Welk budget je in gedachten hebt en in welk tijdsbestek het moet plaatsvinden. 

Woon je niet in de buurt, dan kunnen we met elkaar spreken via videobellen.

Binnen een paar dagen of zelfs nog tijdens het gesprek ontvang je een offerte op maat. Na akkoord van de offerte ga ik voor je aan de slag met al jouw wensen en budget.

MOODBOARD
Om de sfeer die ik voor ogen heb te verduidelijken, maak ik een moodboard. Op deze manier vertaal ik mijn visie voor de ruimte(s). Het moodboard geeft alleen de sfeer aan. Dus niet de materialen die gebruikt gaan worden.

2D-PLATTEGROND
Met je eigen of nieuwe aan te schaffen meubels, of een mix van oude en nieuwe meubels, ga ik aan de slag om de ideale indeling voor jouw ruimte te maken. Een ideale indeling begint bij een goede basis waarin ik probeer er een mooie en functionele indeling van te maken. Afhankelijk van de ruimte maak ik meerdere indelingsplattegronden.

Interieurstyling en interieuradvies.
MOODBOARD bron: Eijffinger

3D-ONTWERP
Zodra de indeling en het moodboard definitief zijn ga ik de ruimte(s) uitwerken in een 3D-ontwerp.
In dit ontwerp zie je de kleuren, (vergelijkbare-) materialen en meubels terug. Nu komt het ontwerp echt tot leven!

3D SFEERIMPRESSIE
Met een 3D impressie krijg je een goed beeld van hoe de gekozen materialen, meubels en woonaccessoires samenkomen.
Een 2D sfeerimpressie (zie foto hieronder) ontvang je bij elk pakket. 

MATERIALEN
Met de gekozen materialen wordt het ontwerp helemaal afgemaakt.

Van de materialen worden (indien mogelijk) stalen opgevraagd, zodat je kan zien wat er in het ontwerp gebruikt gaat worden.
Dit kan de volgende materialen betreffen:
• Muurverf
• Behang
• Lak
• Raambekleding
• Vloerbedekking

MEUBEL- EN ACCESSOIRES PLAN
Zijn de eigen meubels en accessoires aan vervanging toe, dan kan ik voor jou op zoek gaan naar de ideale meubels voor het definitieve plan. Voor het uitzoeken van de meubels kijk ik naar jouw wensen en budget. Je krijgt in het adviesboekje een overzicht van alle gekozen meubels en accessoires met een lijst waar ze te koop zijn, de prijs en de afmetingen.

LICHTPLAN
De ideale indeling van de meubels is erg belangrijk, maar vergeet zeker de verlichting niet. Een goed lichtplan maakt het ontwerp helemaal af.
De volgende lichtbronnen komen terug in het ontwerp: Basis verlichting, functionele verlichting, sfeerverlichting en (eventueel) accentverlichting. 

Je ontvangt in het adviesboekje een overzicht van alle gekozen armaturen, met een lijst waar ze te koop zijn, de prijs en de afmetingen.

Interieurstyling en interieuradvies.
2D SFEERIMPRESSIE

TOTAAL ONTWERP
De bovengenoemde items maken samen het interieuradvies op maat compleet. In een 3D ontwerp kun je de ruimte uit alle hoeken bekijken en komt het ontwerp echt tot leven.

ONTWERPPRESENTATIE
Bij jouw thuis vindt de eindpresentatie plaats. Indien je verder weg woont doen we dit via videobellen. Het uitgewerkte plan wordt van A tot Z met je doorgenomen en besproken. Het hele plan is samengevoegd in een digitaal adviesboekje**. Deze ontvang je na de presentatie als PDF bestand per mail.

* Het eerste half uur van het kennismakingsgesprek is gratis.
** Vanwege druk-, verpakkings- en verzendkosten wordt het adviesboekje standaard digitaal aangeleverd. 
Wil je graag een papieren versie ontvangen, dan kan dit uiteraard. De prijs van een adviesboekje is er vanaf € 19,95.