Werkwijze Interieurstyling

KENNISMAKINGSGESPREK


Ik kom vrijblijvend en kosteloos bij je langs om de ruimte te bekijken en te bespreken wat er nodig is om de ruimte mooi en functioneel te maken. Woon je niet in de buurt, dan kunnen we met elkaar spreken via videobellen.
We bespreken de wensen en binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat. Na akkoord van de offerte ga ik voor je aan de slag met al jouw wensen en budget. Dit kennismakingsgesprek duurt maximaal 2 uren.

MOODBOARD


Om de sfeer die ik voor ogen heb te verduidelijken, maak ik een moodboard. Op deze manier vertaal ik mijn visie voor de ruimte(s). Het moodboard geeft alleen de sfeer aan. Dus niet de materialen die gebruikt gaan worden.

2D-PLATTEGROND


Met je eigen of nieuwe aan te schaffen meubels, of een mix van oude en nieuwe meubels, ga ik aan de slag om de ideale indeling voor jouw ruimte te maken. Een ideale indeling begint bij een goede basis waarin ik probeer er een mooie en functionele indeling van te maken. Meestal maak ik 2 of 3 indelingsplattegronden.

MOODBOARD bron: Eijffinger

3D-ONTWERP


Zodra de indeling en het moodboard definitief zijn ga ik de ruimte(s) uitwerken in een 3D-ontwerp.
In dit ontwerp zie je de kleuren, (vergelijkbare-) materialen en meubels terug. Nu komt het ontwerp echt tot leven!

3D SFEERIMPRESSIE


Met een 3D Impressie krijg je een goed beeld van hoe de gekozen materialen, meubels en woonaccessoires samenkomen. 

MATERIALEN


Met de gekozen materialen wordt het ontwerp helemaal afgemaakt.

Van de materialen worden (indien mogelijk) stalen opgevraagd, zodat je kan zien wat er in het ontwerp gebruikt gaat worden.
Dit kan de volgende materialen betreffen:
• Muurverf
• Behang
• Lak
• Raambekleding
• Vloerbedekking

MEUBEL- EN ACCESSOIRES PLAN


Zijn de eigen meubels en accessoires aan vervanging toe, dan kan ik voor jou op zoek gaan naar de ideale meubels voor het definitieve plan. Voor het uitzoeken van de meubels kijk ik naar jouw wensen en budget. Je krijgt in het adviesboekje een overzicht van alle gekozen meubels en accessoires met een lijst waar ze te koop zijn, de prijs en de afmetingen.

LICHTPLAN


De ideale indeling van de meubels is belangrijk, maar vergeet zeker de verlichting niet. Een goed lichtplan maakt het ontwerp helemaal af.
De volgende lichtbronnen komen terug in het ontwerp: Basis verlichting, functionele verlichting, sfeerverlichting en (eventueel) accentverlichting. 

Je ontvangt in het adviesboekje een overzicht van alle gekozen armaturen, met een lijst waar ze te koop zijn, de prijs en de afmetingen.

SFEERIMPRESSIE

TOTAAL ONTWERP


De bovengenoemde items maken samen het interieuradvies op maat compleet. In een 3D ontwerp kun je de ruimte uit alle hoeken bekijken en komt het ontwerp echt tot leven.

ONTWERPPRESENTATIE


Bij jouw thuis vindt de eindpresentatie plaats. Indien je verder weg woont doen we dit via videobellen. Hier worden het uitgewerkte plan van A tot Z met jou doorgenomen. Het hele plan is samen gevoegd in een digitaal adviesboekje*. Deze ontvang je na de presentatie per mail.

* Vanwege druk-, verpakkings- en verzendkosten wordt het adviesboekje standaard digitaal aangeleverd. 
Wil je graag een papieren versie ontvangen, dan kan dit uiteraard. De prijs van een adviesboekje is er vanaf € 19,95.